A K T U A L N O

Ruski večer v Ljutomeru

16. aprila 2015 v Ljutomeru pripravili smo vam prireditev posvečano ruski kulturi. Predstavljeni so bili ruski običaji, ljudske pesmi, odlomke in prizore iz književnosti v izvedbi gostov iz Rusije, Ruskega Centra Maribor, našega ansambla, pevskega zbora Pole poje, gledališke šole GFML in društva upokojencev.

Več: Ruski večer v Ljutomeru

Spomladanski običaji na Poljskem

3. marca 2016 smo pripravili zanimiv dogodek v okviru jutranje Čajanke v Splošni knjižnici Ljutomer. Pripovedovali smo o spomladanskih običajih, ki so na Poljskem zelo prisotni in prilubljeni. Večina praznikov izvira celo iz slovanskih časov. Nato izpeljali smo delavnice izdelovanja pirhov na poljski način. Udeleženci so tudi poskusili tradicionalno velikanočno pecivo.

Več: Spomladanski običaji na Poljskem

2. Srečanje učencev in ljubiteljev francoščine

23. oktobra 2015 smo pripravili II. Srečanje učencev in ljubiteljev francoščine v Domu kulture Ljutomer.

ob 16.30 so učenci tekmovali v lepem branju v francoskem jeziku, nato ob 18.00  na koncertu se je predstavil duet CIBOULETTE iz Francije.Na odru nastopali so tudi: naš ansambel Glasbene Zvezde, učenke baleta Nuše, Nana in Mia ter učenci francoščine naše jezikovne šole.

Več: 2. Srečanje učencev in ljubiteljev francoščine

Knjiga Rumeni avtomobilček

Naše društvo je sodelovalo pri predstavitvi knjige Majde Kodbe Rumeni avtomobilček dne 29. septembra 2015 v Poročni dvorani v Ljutomeru.

FOS Predoslje 2015 - Kranj

Naš ansambel Glasbene zvezde je bil izbran za nastop na XII. Mednarodnem otroškem folklornem festivalu FOS Predoslje v Kranju. 8. maja 2015 smo predstavile štiri skladne iz našega repertoarja, naslov naše predstavitve je bil Na francoskem podeželju.

Več: FOS Predoslje 2015 - Kranj

Pravljični večer za odrasle

Pravljični večer za odrasle je bila čarobna prireditev, ki jo je glasbeno spremljal naš ansambel. S pesmjo La marche des rois mages smo ustvarile prijetno vzdušje. Nato so nas pripovedovalci odpeljali v svet pravljic, ki so bile še kako resnične. Zaključili smo s pesmjo La laine des moutons. Prireditev je bila 8. aprila 2015 v Ljutomeru.

Knjiga Pod drobnogledom

11. februarja 2016 je naš ansambel spremljal predstavitev knjige Olge Paušič Pod drobnogledom v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota.

Materinski dan

18.3.2016 je naš ansambel nastopal na dobrodelnem koncertu ob Materinskem dnevu, ki ga je organiziral Caritas Ljutomer. V čudovitem vzdušju z lučkami, smo zaigrale novo pesem v našem repertoarju - "Ne ouri, ne sijaj".

Čajanka v knjižnici

Deset točk v zgodovini Poljske - je naslov predavanja, ki smo ga pripravili za čajanko v Splošni knjižnici Ljutomer dne 12. novembra 2015. Poleg pomembnih zgodovinskih dogodkov smo predstavili znamenitosti večjih poljskih mest in zdravilišč, pa tudi plemsko kulturo, ki je zaznamovala značaj Poljakov. Slušatelji niso odšli lačni, saj so poskusili poljske jedi: babka ziemniaczana, pierożki z kapustą, faworki i sękacz.

Zaključek šolskega leta 2014/2015

22. junija 2015 so se naše Glasbene zvezde predstavile staršim, učiteljem in učencem na zaključni prireditvi na osnovni šoli Stročja vas. 

Počitniške jezikovne delavnice zaključene

Naše počitniške delavnice francoščine in nemščine je obiskalo veliko otrok in najstnikov. Delavnice smo organizirali v knjižnicah v Ljutomeru in Murski Soboti. Udeleženci so se učili tuji jezik, igrali in spoznavali kulturno ter znamenitosti francosko in nemško govorečih držav.